dijous, 24 de març del 2011

La nova llegenda de Sant Jordi

En una aula d'un institut com qualsevol altre, on ningú aparenta ser qui és...

Un noi que es deia Anacleto havia d’aguantar que els seus companys es riguessin d'ell i li facin la vida impossible, l'insultaven, li pegaven, li feien burles i sempre arribava a casa seva plorant perquè no podia aguantar més aquella situació. Els seus pares li van dir que canvies radicalment el seu comportament, que tractes als seus companys com li tractaven a ell, que no es deixes manipular.

Després d'aquella conversa amb el seus pares, l'Anacleto va canviar radicalment el seu comportament i va començar a venjar-se de tot aquell que es fiques amb ell, menys amb la Meri, la noia que li agradava i de la qual estava enamorat des de petit. Ella mai molestava a l'Anacleto ni tan sols el mirava, l'ignorava.

Un dels dies que va marcar més a tota la classe va ser l'arribada d'un noi nou. El  Gorka! Era un noi que li costava fer amistat amb la resta, perquè era tímid i no entenia massa el català, ja que ell era madrileny. Al principi el Gorka notava que hi havia mal ambient a la classe i això l'incomodava. Van passar el dies i es va donar conte que l'Anacleto tenia una actitud una mica estranya. Però no només hi havien coses dolentes a la nova classe, estava ella, asseguda, arreglant-se el cabell i mirant-se al mirall. Era perfecta, era preciosa, era com una d'aquelles models que posaven en les revistes. El Gorka s'havia enamorat de la Meri, però com era tan tímid mai s'havia atrevit a dirigir-li la paraula.

Aquella última setmana, a l'Anacleto li van fer moltes “putades” i es volia venjar amb un acte vandàlic volia cremar les seves agendes, a l'hora del pati ho tenia tot preparat, les agendes, l'encenedor, la benzina i un cubell preparat. Va llençar les agendes al cubell i anava a posar la benzina quan el Gorka va obrir la porta perquè s'havia donat conte que li faltava la seva agenda. El Gorka es va apropar per salvar les agendes quan l’Anacleto li va donar una empenta i van començar una disputa fins que l’Anacleto li va explicar perquè feia totes aquelles coses...L’Anacleto es va rendir i li va dir al Gorka que s’emportés les agendes i que no digues res del que li havia dit.

El Gorka quan va anar a deixar les agendes, el va veure la Meri. Ella es va pensar que ell era qui les havia agafat, però ell no volia que penses això, i li va insinuar que havia sigut l'Anacleto. A la sortida el Gorka va anar a parlar amb l'Anacleto, es va posar molt “borde” amb ell perquè li va explicar el que havia passat amb la Meri a classe quan va anar a deixar les agendes. L’Anacleto li va voler pegar, però la Meri els va veure i va anar-hi corrents per veure que passava. Quan va apropar-se, es van deixar de barallar i ella va parlar amb els dos. L'Anacleto també li va explicar perquè era així amb tothom.

Ella es va posar molt trista perquè mai havia conegut a ningú que hagués tingut tants problemes i li va dir que l’intentaria ajudar. Ell com no tenia amics mai sortia per les tardes al carrer, es quedava a casa tancat. Però aquell dia va quedar amb el Gorka i la Meri. La seva mare es va estranyar molt però no li va dir res.

Van anar a passejar, i el Gorka i l'Anacleto van veure una parada de flors i tots dos van pensar que ja que ella els hi ajudava en tot el que podia, li podien fer un regal, van anar hi van comprar una rosa cadascun, per la Meri. Ella es va sorprendre molt hi els hi va donar les gracies. Quan va arribar a casa seva la seva mare li va començar a escridassar, ell es va posar molt trist hi va anar a la seva habitació.

Al mati següent es va trobar molt malament, hi va començar a ser molt “borde” amb tothom, fins i tot amb el Gorka i la Meri. Es va trobar tan malament que va sortir de classe, va anar a buscar a un conegut seu que venia drogues. I allà mateix va fer-se unes ratlles de cocaïna. Però li va donar una sobredosi i la policia el va trobar tirat al parc abandonat a prop de l'escola.

Corrents se’l van portar a l'hospital. Un cop allà tots els metges van dir que era molt poc probable que el poguessin salvar. Tot i així, es va recuperar i durant la seva recuperació va començar a escriure la seva història per fer un llibre. Quan va anar a l'escola ell pensava que ho trobaria tot com ho havia deixat, però no va ser així, el Gorka i la Meri eren parella. Es va trobar tan malament que es va voler matar. Abans de fer-ho va agafar el seu llibre i va escriure l’últim full.


Autors: Supervivents (2on Cicle)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada